
Fotoğraf Galerisi
Hakkında
Bursa Kebapçısı
Bursa Kebapçısı Bursa, Dönerde kullandığımız etler erkek koyun ve erkek dana olup usulünce hazırlanarak kömür ateşinde pişirilmektedir.
Mekan Detayları
Açılış Saat: 11:45 - Kapanış Saati: 21:00
Mekan Özellikleri :
- Manzara : Şehir manzaralı
- Mekan Alanı: Açık ve Kapalı Alan, Bahçe, tarihi bina, şehir merkezinde
Kapasite :
- Kapalı alan kapasite : 110 kişi
- Açık alan kapasite : 45 kişi
Hizmet verilen organizasyon türleri : Gala Yemekleri, Şirket Yemekleri, Lansmanlar, Temalı davetler
Bölge – Ulaşım : Osmangazi - Bursa
Yetkili Kişi :
Bursa Kebapçısı
Bursa usulü döner kebapçılık, yüzyılı aşan zamandan beri devam eden yöresel bir meslektir. Son yıllarda aslına sadık kalınmadan da olsa, döner biçiminde tüm dünyaya yayıldığını görüyoruz.
Bursa’da 1956 yılında Hüseyin Kural (Ruhu şad olsun) tarafından kurulan Bursa Kebapçısı günümüze kadar kesintisiz olarak Oğulları tarafından taşınmıştır.
DÖNER KEBAP
Geleneksel bir yemek olan pideli döner kebap (Bursa Kebabı) son yıllarda Türk mutfağının en popüler yemeği duruma gelmiştir.
Kebap; et, pide, salça, tereyağı ve istenirse yoğurdu da bir arada bulunduran, sağlıklı ve dengeli bir tertip olup protein, karbonhidrat, vitamin ve mineraller bakımından da zengin bir yemektir.
Dönerde kullandığımız etler erkek koyun ve erkek dana olup usulünce hazırlanarak kömür ateşinde pişirilmektedir.
Amacımız, günümüzde çoğu unutulmuş tat ve çeşnilerin hiç olmazsa geri kalan kısmını sahiplenmek ve gelenekleri geleceğe taşımaktır.
Bugüne kadar pek çok taklidi çıksa da, Bursa Kebapçısı 1956 yılından günümüze hiç düşmeyen bir hız ile kalite çizgisini yukarılara taşımıştır.